Initiativet til å sette ned fartsgrensene er kommet fra innbyggere på Myre, som har reagert på høy fart gjennom boligfeltene i sentrum.

– Etter at vi fikk fartshumper i Storgata har trafikkmønsteret endret seg, og bevegd seg ned i Rådhusgata. Der går det fort for seg, sa rådmann Just Hjalmar Johansen i tirsdagens formannskapsmøte i Øksnes.

Les også: Lei av råkjøring i nabolaget

Settes ned til 30

Flere veier i sentrum av Myre har fartsgrense på 50 km/t.

Forslaget som tirsdag lå på politikernes bord, var å sette fartsgrensen ned til 30 km/t på alle kommunale veier i boligfelt i Myre sentrum.

Dette vedtok et enstemmig formannskap.

De vedtok også at det skal settes opp fareskilt som varsler om barn i området ved Strengelvåg skole, Strengelvåg barnehage og Tangsprellen barnehage på Sommarøya.

Les også: Brøt fartsgrensen fordi han ville skape luke til bilen bak

Merking av gangfelt

Jørn Martinussen (ØTL) mente at det også bør komme på plass skilting av fotgjengeroverganger i sentrum, samt ved skoler og barnehager, og kom med et tilleggsforslag som samtlige representanter var enige i.

– Da jeg var ordfører og satt i politirådet hadde vi en trygghetsvandring gjennom Myre. Da så vi blant annet at det ikke var skilt på hver side av fotgjengeroverganger. Merking av dette bør vi få på plass, ikke bare på Myre, men også der det er aktuelt i tilknytning til skoler og barnehager, sa Martinussen.

Saken skal endelig avgjøres i kommunestyret 9. mai.