Laget kjører to økter om dagen, og skal møte bergenslaget Tertnes til treningskamp under oppholdet. Foto: Morild

Morild, som for første gang på svært mange år stiller med to lag i seriesystemet, har samlet troppene og reist til Barcelona. Ullundertøy og iskalde treningsforhold i Morildhallen er byttet ut med shorts og langt mer behagelige forhold på den spanske østkysten.

Seks dagers treningsleir med to økter om dagen skal få Morild-skuta på rett kjøl etter en tøff vintersesong. Mange spillere har vært ute i vinter på grunn av jobb i fiskerinæringa, skader og sykdom, noe som har resultert i tap mot både Melbo, Sortland og Skånland i treningskamper og cup-kvalifisering.

Ambisjoner

Lite har minnet om laget som i fjor leverte en knallsesong, og ble seriemestere i fjerdedivisjon. Trenerduo Arne Olav Berg og Jarle Ragnar Meløy er ikke bekymret av den grunn.

– De andre lagene burde være bedre forberedt enn oss i april og tidlig mai, men så tror jeg det skal jevne seg ut, sier Meløy.

Omlegging av seriesystemet har gjort årets fjerdedivisjon langt tøffere. Morild har likevel store ambisjoner om å hevde seg i toppen. Meløy tror Melbo, Medkila, Skånland og Lofoten vil bli tøffe motstandere.

– Selv om det har gått litt tregt i vinter, er ambisjonen å kjempe i toppen, sier Meløy.

Morild åpner serien borte mot Medkila 22. april.

– Det blir en tøff kamp, men etter treningsleir i Barcelona tror vi at vi skal være konkurransedyktige. Vi reiser til Harstad for å vinne, sier Meløy.

Bla med piltastene for å se bilder av spillerstallen i karusellen over.

Unggutta på andrelaget

Morild har siden serieslutt forsterket forsvaret med latviske Dmitrijs Halvitovs, som har flere aldersbestemte landskamper bak seg. Det er også mange spennende unge spillere på vei opp i Morild. De fleste av ungguttene skal spille på andrelaget i femtedivisjon, sammen med noen av klubbens gamle travere.

– Vi har en ganske etablert førsteellever, som gjorde det godt i fjor, og som vil være stammen i A-laget også i år. Tanken er at de unge guttene skal få spille seg inn gjennom femtedivisjonslaget over ett år eller to, sier Meløy.

Han og Berg skal trene begge herrelagene.

Årets femtedivisjon blir så å si en ren vesterålsserie med Andenes, Melbo 2, Sortland 3, Varg, Morild 2, Stokmarknes – samt Kvæfjord B og Lødingen. Andrelaget til Morild har serieåpning hjemme mot Melbo 2 2. mai.