Det er åttende året på rad Vesterålen RC-klubb arrangerer innendørsstevnet i Blåbyhallen, skriver klubben i en pressemelding. Hit kommer et femtitalls modellflyvere og bil-entusiaster fra hele landsdelen for sosialt samvær og uhøytidelige konkurranser. Publikum har som alltid fri adgang lørdag og søndag, noe klubbformann Emil Nilsen mener er et viktig element for klubben.

Les også: Brukte fem timer på å lage sitt første fly– Vi bruker dette som et utstillingsvindu for å profilere det vi holder på med. Vi har jo en klar baktanke om at folk som kommer kanskje skal bli interessert i det vi driver med, og kanskje hive seg med. Inneflyving med elektriske småmodeller har blitt en veldig fin rekrutteringskanal til RC-hobbyen. Man får prøvd seg i trygge rammer med en relativt ufarlig farkost til en overkommelig kostnad. Det er mange som har begynt i det små, og på kort tid beveget seg over på store utemodeller, sier Nilsen i pressemeldingen.

Les også: Norges største innendørsstevneBilbane

I tillegg til fly, helikoptre og quadrokoptere blir det også rigget bilbane for både banebiler og dem som liker mer humpete underlag.– Det er er egentlig kun fantasien som setter grenser for hva vi kan holde på med i Blåbyhallen. Den eneste betingelsen er at leketøyet må gå på strøm, slår Nilsen fast.