Mads Veslelia kommer til Fæsterålen i august. Foto: Pressefoto

24-åringen fra Hønefoss skal nå representere hip-hopkategorien på Fæsterålen.

Les også: Ska Patrol og Fuzz Factory klare for Fæsterålen

Startet hos bestemor

Da Veslelia startet å lage musikk fra loftet i bestemorens hus, hadde han ikke sett for seg at han skulle få den publikumsmassen han har i dag.

Etter å ha blitt sammenlignet med Eminem av musikkanalen MTV, skjøt karrieren fart og følgertallene økte massivt på Youtube-kanalen hans. Nå har han fått platekontrakt med Sony Music og spiller konserter over hele landet.

Det melder Deadline Event, som arrangerer Fæsterålen, i en pressemelding.

– Vi har fulgt Mads en stund, og han er helt tydelig en av de neste store norske stjernene. Det er ikke uten grunn at han blir skrevet om i både nasjonale og internasjonale medier. Vi ser nok bare starten på en stor karriere nå, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Les også: Hvem har vesterålens rånebil nummer én?

– Den nye generasjonen

Youtube-kanalen har nesten 25 000 følgere fra hele verden.

– Med en blanding av smart, kjapp rap og humor gikk flere av videoene viralt og sakte, men sikkert bygget han seg opp en fanskare, melder arrangøren.

Artistansvarlig Therese Eliassen sier hun er imponert over hva artisten har fått til:

– Man kan godt si at Mads representerer den nye generasjonen musikere. Den tradisjonelle veien der man starter med platekontrakt er døende og flere dukker opp som troll i eske fra sosiale medier som YouTube og Soundcloud, sier Eliassen.

– Det fine med det er at det ikke er hvor god du er til å markedsføre deg som bestemmer om du får suksess, men om folk faktisk liker det du driver med, legger hun til.

Veslelia er blant annet kjent for låter som «Scarface » og «Rebecka Black» og er snart ute med albumet «My Bedroom».

Les også: – Lofotværinger boikottet arrangør fra Vesterålen

Snart siste artistslipp

MadsVeslelia er nest siste slipp til Fæsterålen. Kun én headliner tilkveldsarrangementet gjenstår. Navnet slippes i neste uke.

Festivalsjefen vil ikke røpe for mye, men han tror folk vil ta godt i mot det som kommer.

– Headlineren har vært et ønske fra veldig mange. Stikkordet er som alltid festmusikk, og her snakker vi virkelig om en artist som er godt etablert i norske musikkhjerter. Det kommer til å bli en avslutning som går inn i historiebøkene, sier Stein Inge Pedersen.

Se Veslelias videohilsen til Vesterålen øverst i artikkelen.