28. mai blir det Bluesland på Sortland.

Lørdag tar Bjørn Isachsen fra Bodø med seg Dag Andersen og Bente Brochmann til Blåboksen på Sortland for cabaret- og intimkonserten Bluesland.

– De byr på en musikalsk vandring i blueslandskapet, med historier, bilder og originalmusikk, alt fra gospel, soul og dixieland til deltablues og mere til, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

Viser bilder

Bluesland er en musikalsk vandring i blueslandskapet med historier, bilder/foto og originalmusikk sterkt inspirert av den hundreårige blueshistorien.

– Tekstmaterialet bygger på fengslende historier fra afroamerikanere i Mississippi, som på ulike måter markerte seg der de levde. Historiene er nedtegnet av professor William Ferris på 1960- og 1970-tallet og samlet i boken «Give My Poor Heart Ease». Han kaller det «Voices of the Mississippi Blues», melder Kulturfabrikken.

All musikken i cabareten er skrevet originalt av Bjørn Isachsen, mens bildene som vises under cabareten, er tatt av Dag Andersen fra hans turer i Mississippi og Louisianna.

Bjørn Isachsen spiller piano, vokal og footbeat, mens Dag Andersen trakterer munnspill, kor og perkusjon.

Les også: Trives best i selskap med «skyggene»

Multikunstner

I cabareten har de fått med seg multikunstneren Bente Brochmann med bakgrunn fra teater, bildekunst og fra ulike bandkonstellasjoner.

– Hun er i dag hjemmehørende i Trondheim hvor hun fyller tiden med sine malerier og hvor hun fronter et lokalt jazzband som vokalist. I cabareten er hun fortelleren og synger i tillegg en gospel/spiritual med stor innlevelse, heter det i pressemeldingen.