Kunstnerhusets framtid er fortsatt usikker - slik den nå har vært i noen år. Nå håper arbeidsgruppa å få nye venner, slik at huset kan bevares. Foto: Arkivfoto

- Skriv at vi treng vænna!

Det sier arbeidsgruppa og brukere av Kunstnerhuset. De ønsker nå blant annet å opprette en venneforening for Kunstnerhuset, for å gjøre det enklere å samle folk til dugnad, samt større muligheter til å søke økonomisk støtte.

Stor interesse

Kunstnerhuset har flere ganger vært på politikernes saksliste de siste årene, og planen om å selge bygget har vært der helt siden Kulturfabrikken ble vedtatt bygd. Samtidig har sterke krefter på huset jobbet for å bevare det i kommunens eie. En av de store utfordringene er imidlertid behovet for renovering, og kostnadene knyttet til dette.

Må oppgraderes

Nå har Kunstnerhuset imidlertid fått en ny vurdering, med en etappevis oppgradering, der det mest prekære er å få utbedra tak, vegger og drenering. Det er ikke estimert en pris for dette.

Nettopp dugnad, sponsormidler, lån av anleggsmaskiner og annen støtte håper nå arbeidsgruppa at skal bidra til at huset kan berges.

Hun har kjempet for huset over flere år, og føler at hun har fått en ny giv etter å ha fått positive tilbakemeldinger fra møtet med interesserte i høst.

Aktivitet

Ann Rita Mårstad håper at en venneforening kan sørge for økt aktivitet i huset, og dermed også økte inntekter. Hun medgir at det som er utfordrende i saken er å finne penger.

Hun oppfordrer folk som brenner for Kunstnerhuset til å hive seg rundt, og melde sin interesse.

- Det er nå toget går, sier Mårstad.