VOL skrev tirsdag at Knut Roald Holmøy, i konkurranse med over 200 aktuelle kandidater, var én av fem finalister i nordnorsk mesterskap i vekstskaping.

Torsdag kveld ble det klart at Holmøy vinner prisen.

- I forkant

Prisen, "EY Entrepreneur Of The Year 2014", ble delt ut på Clarion The Edge i Tromsø torsdag kveld. Juryen mente at Holmøy, som er direktør for det familiedrevne Holmøy Holding, var en verdig vinner med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og for lokalsamfunnet.

- Knut Roald har klart å være i forkant av stadige strukturendringer i bransjen. Vekstskaperen har samtidig sett viktigheten av å satse på flere virksomhetsområder for å fordele risikoen og sikre virksomhetens utvikling over tid. I tillegg er vekstskaperen en aktiv og viktig bidragsyter – både lokalt og nasjonalt i sin bransje, sa juryen i sin begrunnelse.

Videre til nasjonal finale

Holmøy-konsernet, som ble etablert av Knut Roalds far, Ola Helge Holmøy, som et rederi i 1973, har i dag 170 ansatte spredt på oppdrett, tråler, fiskemottak og fryselager.

Som vinner av Region Nord går Knut Roald Holmøy nå videre til den nasjonale finalen i Oslo, der landets beste vekstskapere skal kåres tirsdag 25. november. Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge i den internasjonale finalen i Monaco neste sommer.

Finalistene i regionfinalen var foruten Holmøy Arne Mathisen i Lofoten Viking, Ola Eidberg i Bysy, Lase Nilssen i M3 Anlegg og Odd Christensen i Nordland Betong.

Administerende direktør for NorLense, Terje Olav Hansen, vant den samme prisen i 2012.