Før bortekampen i Sandnessjøen oppfordret trener Arne Olav Berg angriperne sine til å sette sjansene. Uten effektivitet foran kassa, er det håpløst å nå en topplassering i divisjonen, hevdet Berg.

Sortland-angriperne tok utfordringen og viste at de kan være giftige når sjansen byr seg. Blant annet takket være ving Truls Knudsens som scoret mål nummer to av tre.

– Herlig både å score og å vinne i dag. Vi leverer en bra laginnsats og spiller bra. Å respondere etter det sviende nederlaget på Mo i forrige bortekamp var åpenbart viktig for oss, sier Knudsen etter kampen.

LIVE KAMPREFERAT HER

Vingen mener Sortland fikk vist at de er et lag å regne med i toppen denne sesongen.

– Gjenvinningene og spillet generelt satt mye bedre. Det var en deilig oppreisning etter et bittert tap for Mo, oppsummerer Knudsen.

I tillegg sto spiss Per Erik Karlsen fram og viste at han er en potensiell matchvinner for Sortland, etter å kjempet inn to scoringer.

Storfornøyd trener

Med bom på bom mot Mosjøen sist helg, er trener glad for at spillerne responderte umiddelbart på hans tordentale i mediene etter forrige kamp.

– Spillerne svarte på utfordringen til det fulle. Jeg synes det er morsomt at angriperne sto fram og scoret målene i denne kampen, sier Berg, med henvisning til tomålsscorer og spiss Per Erik Karlsen, samt ving Truls Knudsen.

I tillegg trekker treneren fram midstopperparet Markus Aasland og Bjørn Skog.

– Flere spilte godt i dag, men stopperne våre sto fram og tok ansvar. Jeg synes laget begynner å prestere stabilt godt defensivt, samtidig som vi har roen til å ta overgangene, sier Berg.

Sterke overganger

Det var nettopp i overgangsspillet at Sortland skapte sjansene sine.

– Jeg talte 6-7 store sjanser for oss, flere av dem etter gode overganger. Vi blir et vanskelig lag å møte framover, sier Berg.

Neste kamp er tirsdag om halvannen uke. Da står Bodø/Glimt 2 på motsatt banehalvdel i Blåbyhallen. Bodø-laget er regnet for å være en av hovedutfordrerne til seriemesterskapet.

– En meget viktig kamp altså. Dagens kamp viser at vi er i god form før møtet, sier trener Berg.

NB! Serietabellen oppdateres fortløpende av fotballforbundet. Du finner den her!

TREPOENGSBØRSEN

3 Per Erik Karlsen2 Bjørn Skog1 Markus AaslandVOL gir poeng til banens tre beste spillere i hver seriekamp. Poengene summeres ved sesongslutt og er grunnlaget for å kåre årets Sortland-spiller.

KAMPFAKTA

Sandnessjøen – Sortland 1-3 (0-1)Stamnes Arena, 3.-div. av. 11Mål: 0-1 Per Erik Karlsen (24), 0-2 Truls Knudsen (52), 0-3 Per Erik Karlsen (62), 1-3 Stian Theting (str. 85).Dommer: Frans Oskar Myrvang, Gruben ILGult kort: Markus Aasland og Sindre Thunestvedt, Sortland. Stian Theting, Sandnessjøen.