Det ble onsdag klart hvilke tre deltakere som skal finne kjærligheten på riksdekkende tv, i TV2s nye realitysatsning «Kjærlighet til Vesterålen».

De tre vesterålingene som nå skal innta tv-skjermen er Rune Tjønsø (30) fra Sigerfjord, Helene Hokland (26) fra Melbu og Ingvill Nilsen (35) fra Andenes.

- Det er jo en gøy måte å få vist frem Vesterålen på, sier Rune Tjønsø til VOL.

- Artig konsept

Han synes at konseptet var så artig, at han bestemte seg for å melde seg på.

- Det er jo ikke bare sjekking, det er hele regionen med alt det flotte vi har av natur og folk. Man vil være avhengig av det lokale engasjementet, og det er har jeg full tiltro til at Vesterålen gjør for meg og de andre deltakerne. Jeg tror det blir kanon! sier Tjønsø.

Promo

Selve innspillingen starter først etter sommeren, men produksjonsselskapet Nordisk Film TV har allerede vært på visitt for å lage promofilm. Lørdag kveld skal deltakerne presenteres grundig på TV2, som har kjøpt programmet.

Selv synes Tjønsø at det var rart å se seg selv på tv.

- Det var spesielt. Det kommer nok til å ta litt tid før man blir vant til det, hvis man noen gang blir vant til det, da.

Klein tv-sjekking

Han tror imidlertid at han blir vant til kameraene etter hvert, men medgir at han synes at konseptet med tv-sjekking er litt kleint.

- Jeg har såvidt sett presentasjonen, med puta foran øynene, sier han.

Nå venter deltakerne på at potensielle friere - eller tilflyttere som de blir kalt i serien - skal skrive inn til deltakerne. Målet er at de skal finne kjærligheten - til hverandre, og til Vesterålen.

Trenger ikke like kaffe

Tjønsø ser nå etter ei sporty, tøff og glad jente.

- Man må kanskje være litt tøff for å trives her. En som blir med på ting, og ikke sitter hjemme og sturer. Sånne jenter vil jeg ha til å søke, sier Tjønsø.

Og selv om han selv driver kaffebrenneri hjemme i Sigerfjord, er det ikke noe absolutt krav at hun må like kaffe.

- Hehe, nei det må hun ikke. Men jeg kan vel ha problemer med å stole på henne det første halve året om hun ikke gjør det, sier han med glimt i øyet.