TNT til Hurtigrutens Hus i januar

Tony Harnell og rockerne i TNT kommer til Vesterålen og Hurtigrutens Hus i januar.
Kultur

21. januar er datoen TNT gjester Hurtigrutens Hus.

Nyheten ble sluppet av fungerende kulturhussjef, Ketil Johnsen mandag kveld.

«TNT er i studio og kommer med nytt album på nyåret, og med Tony Harnell tilbake i storform blir 2017 et meget spennende år. I tillegg er det 30-års jubileum for legendariske «Tell No Tales», så dette blir også behørig feiret.», heter det i pressemeldinga.

Eneste i nord

Hurtigrutens Hus blir eneste stoppested nord for Trondheim i denne omgang.

I tillegg til konserten i Vesterålen vil TNT gjeste Stavanger, Bergen, Trondheim, og Oslo.

«Konserten vil selvsagt også bestå av mange av de store hits som publikum alltid etterspør.», heter det i pressemeldingen.

Hits

TNT er et norsk hardrock/heavy metal-band som ble startet i Trondheim i 1982 av Dag Ingebrigtsen, Ronni Le Tekrø, Steinar Eikum og Morten «Diesel» Dahl.

TNT slapp sitt første album allerede samme året bandet ble stiftet (bandets eneste album med norske tekster) og fikk en hit med sangen «Harley-Davidson». I august 1983 kom Morty Black inn i stedet for Steinar Eikum på bass, og året etter ble amerikanske Tony Harnell TNTs nye frontmann. Bandet vant Spellemannprisen 1987 i klassen rock for albumet Tell No Tales. I 1988 bestemte «Diesel» Dahl seg for å forlate bandet etter at det hadde vært en turbulent tid i bandet. «10 000 Lovers (In One)» er TNTs største hit.

Bandversjonen som kommer til Vesterålen i januar består av:

Tony Harnell – vokal

Ronni Le Tekrø – gitar

Morten Diesel Dahl – trommer

Roger Gilton – tangenter

Ove Husemoen – bass