Steinar Kjeldsen kvartett spiller opp

Lørdag 12 november spiller Steinar Kjeldsen kvartett opp på Sortland mat og vinhus.
Kultur

- Musikerne byr på jazzmusikk av godt merke. Publikum vil få høre jazzklassikere, egne komposisjoner ispedd en og annen musikalsk sviske. Kvartetten lover melodiøs musikk, med et lydnivå som ikke bør skremme noen, heter det i ei pressemelding fra kvartetten.

Veteraner

Steinar Kjeldsen kvartett er en jazzkvartett med base i Vesterålens pulserende jazzmiljø. Kvartetten består av Steinar Kjeldsen - piano, Oddmund Finnseth, bass og vokal, Tim Challman - sax, fløyte og Jan Olsen - trommer.

Musikerne har lang fartstid innen mange orkestre, band og genrer og har samarbeidet med en rekke artister innen jazz , litteratur og kunst.

Mest kjent er de kanskje for samarbeid med bl.a. Lars Saabye Christensen, Totti Bergh, Laila Dahlseth, Ditleff Eckhoff, Roy Nikolaisen, Asmund og Ove Bjørken. De har turnert med de amerikanske vokalistene Carla White og Nancy Harms, og den danske vokalisten Michael Jørvang.

Mainstream

Ifølge pressemeldinga spiller kvartetten jazzmusikk innen mainstream, bop , swing og latinstil. Kvartettens musikk er klart utadvendt, med vekt på en av jazzens grunnpilarer.

-  Det skal swinge. Kvartetten legger vekt på kommunikasjon med publikum både musikalsk og verbalt, og serverer en bred musikalsk meny, fortelles det.