Ordføreren i Andøy blir amerikansk president i jula:

Debuterer som musikalartist i Annie

Andøy-ordfører debuterer i musikal.

Jonni Solsvik debuterer i hjembygda Dverberg når Teaterklubb’81 setter opp musikalen Annie. Her er Andøy-ordføreren i skittentøyskurven på barnehjemmet omgitt av fra venstre: Mathea Lian (Molly), Selma Enoksen Stenvoll (Pepper) og Mia Kvalvik Eliassen (Annie). Foto: TK81, Odd Roger Enoksen 

Noen av de 60 unge skuespillerne som står på scenen i årets juleteater på Dverberg, den 32. produksjonen i rekken. I midten Aurora Laupstad som Annie. Foto: TK81, Odd Roger Enoksen 

Kultur

Ordfører i Andøy, Jonni Solsvik har hatt en travel og utfordrende høst, men den populære andværingen har likevel takket ja til å debutere i rollen som president Franklin D. Roosvelt i Teaterklubb’81 sin oppsetning av hit-musikalen Annie. Sammen med rundt 60 unge skuespillere fra hele Andøy har Solsvik premiere natt til 17. desember i Storsalen på Dverberg samfunnshus. Dette melder Teaterklubb' 81 i ei pressemelding.

– Jonni er en sporty fyr og har tatt rollen veldig alvorlig. Jeg vet at han pugger manus når han er på reisefot. Noe han har vært mye i høst, sier produsent Svein Spjelkavik.

Spjelkavik spiller selv rollen som Oliver Warbucks, og tidligere kommunalminister og SP-leder Odd Roger Enoksen dukker opp i rollen som presidentens assistent, Louis Howe.

Nyttig

– Odd Roger og Jonni jobber hardt og møter på øvinger. De er en av gjengen of mottar ingen spesialbehandling av Nikoline Spjelkavik som er instruktør. De har også vært nyttige rådgivere i hvordan scenen der Annie møter statsmennene i det hvite hus skal utformes. De to er riktig nok debutanter på skuespillersida, men har ytterst god peiling på politisk etikette, sier Spjelkavik.

Jonni og Odd Roger

– Ideen om å spørre Jonni om å bli med bunner i to ting: For det første visste vi at han hadde lyst til å spille teater. Han har i mange år ytret ønske om å få være med i den lokale revygruppa Fyr Laus, uten at det har blitt noe av. Vi var også litt inspirert av den aller første norske utgaven av Annie. Da den ble satt opp på Bryggeteateret for 25 år siden ble rollen som Roosvelt spilt av NRK-profilen Terje Sølsnes. Vi har ikke så mange kjendiser i Andøy, men han Jonni og han Odd Roger gir oss den lille ekstra oppmerksomheten rundt vår 32. utgave av juleteaterforestillingen i bygda, Det er fint, sier Spjelkavik.

Det er likvel ungene som er i fokus på Dverberg. På og bak scenen er rundt 80 barn og unge i sving i de to månedene det tar og lage forestilling. I rollene som Annie møter vi Aurora Laupstad (12) og Mia Kvalvik Eliassen (9), begge fra Andenes.

Handler om optimisme

– Vi oppdaget først etter at Jonni fikk manuset at det er mange paralellere til de utfordringene Andøy-samfunnet står overfor nå. Jonni sin første replikk i stykket er «Mine venner, æ gjentar: Det einaste vi har å frøkte, e frøkta sjøll.» og han søng også: «Så om dagen i dag e tung og dyster må du ikkje gi opp. Nei stopp med det, se det kjæm jo en dag i mårra. Du må tru og håpe at i mårra bi det sol.». Det føles riktig å sette opp et sykke i år som handler om tro på morgendagen og optimisme. Det kler andværingen, sier Spjelkavik.

Billettsalget går unna

Om det er en Jonni-effekt eller ikke vil ikke produsentene på Dverberg spekulere i, men det ligger an til rekordomsetning for Annie.

– Ja vi har per nå solgt mer enn 550 billetter. Det er halvparten av det vi har tilgjengelig og vi er fortsatt i november. Vi har aldri opplevd maken til tidlig forhåndssalg på over 30 år. Enkelte dager begynner det å bli få billetter igjen. Det nærmer seg fullt på den første romjulsforestillingene, 27. desember, sier Svein Spjelkavik.