Operagallaen besøker Sortland for første gang

Nordnorsk opera og symfoniorkester (NOSO) starter året med storslått operagalla i de tre nordligste fylkene. For første gang tar de turen innom Sortland med sin operagalla.

Melis Jaatonen er en av de tre mezzosopranene som kommer til Sortland i januar. Hun har bakgrunn fra Norges musikkhøyskole og fra Sibeliusakademiet i Finland.  Foto: Pressefoto

Kultur

– Det er en stor glede for oss endelig å komme til Sortland med denne gallaen. Jeg kan love at dette blir en festkveld helt utenom det vanlige, sier operasjef Espen Langvik i NOSO i en pressemelding.

Når de kommer til Kulturfabrikken 9. januar har de med seg tre av de beste mezzosopranene i Norden, og sammen med symfoniorkesteret får publikum høre vokal- og orkesterperler hentet fra operaens verden.

– Det er veldig hyggelig å ønske vår dirigent Henrik Schaefer velkommen tilbake. Han var sterkt medvirkende til suksessen vi opplevde på gallaen sist januar, sier Langvik.

Espen Langvik har selv lang fartstid som solist ved Den norske opera og ballett, og som konferansier tar han oss med på denne musikalske reisen. 

– Begrepet «De tre tenorer» er velkjent for mange – og vi gjør altså vår egen vri, med «De tre mezzosopraner».

Programmet spenner mellom komponister som W. A. Mozart og G. Verdi, med høydepunkter fra såvel Carmen som Den Glade Enke

– Årets Operagalla viser allsidigheten i det operatiske mezzo-faget, og du vil kjenne igjen mange av ariene, men også bli overrasket underveis, sier operasjef Espen Langvik.