«Star Wars The Last Jedi» har i dag premiere over det ganske land og ved Stokmarknes kino, Skagen kino og Sortland kino. Det hele to dager før premieren i USA. Filmen hadde førvisning i London tirsdag kveld og kritikerne er fra seg av begeistring og triller femmere og seksere på terningen.

Siden filmen har premiere to dager før USA, er det også litt spesielle sikkerhetstiltak rundt visningen.

– Det at en film blir piratkopiert fra salen er enhver kino sitt verste mareritt. Vi har flere folk i salen som følger med i dag for å sikre mot det. Det er det også lagt strenge krav til fra filmselskapet. Så i dag er nok ikke rette dagen å ta opp mobilen å sjekke den midt i filmen, sier kinosjef ved Stokmarknes kino, Ketil Johnsen.

Gleder seg

Kinosjefen gleder seg stort.

– Vi har over 200 forhåndsolgte til premieren og har også flere som har bestilt billetter til visninger langt inn i romjula. Det er ikke vanlig, så det er helt klart dette er noe helt utenom det vanlige, sier Johnsen og fortsetter:

– Det at vi også får verdenspremiere før USA er uvanlig og noe som gjør dette ekstra spesielt. Vi har store forventninger til filmen og jeg er spent på hva besøkstallet ender opp med både her og på landsbasis.

Johnsen sier han ikke er noen stor Star Wars-fan selv, men at han forstår at dette er noe stort.

– Jeg foreslo for sønnen min at vi skulle dra på ei forestilling i helga og ikke premieren. Jeg fikk noen stygge blikk da. Det var tydelige at det ikke var et alternativ. Og slik har mange det. Dette er en av de filmene vi har fått flest henvendelser på. Jeg vet det er folk som kommer og ser filmen i romjula som kommer med hele familien. Så dette er en happening, rett og slett.

Flest visninger

«Star Wars: The Last Jedi» blir den filmen med flest visninger på Stokmarknes kino i 2017.

– Vi legger opp til ni visninger med visninger også første, andre og tredje juledag. Dermed får folk god sjans til å se filmen også i jula.

Om filmen

I Lucasfilms «Star Wars: The Last Jedi» fortsetter neste kapittel i Skywalker-sagaen, heter det i filmomtalen på Filmweb.no.

Heltene fra The Force Awakens forenes med de galaktiske legendene i et episk eventyr som åpner eldgamle mysterier om Kraften, og avdekker sjokkerende overraskelser fra fortiden.

I rollene møter vi Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern og Benicio Del Toro.

«Star Wars: The Last Jedi» er skrevet og regissert av Rian Johnson og produsert av Kathleen Kennedy og Ram Bergman. J.J. Abrams, Tom Karnowski og Jason McGatlin er executive producers.