Dirigent Bjørn Sagstad etter LVO-konsert:

– Dette ble noe av det fineste jeg har vært med på

Dirigent Bjørn Sagstad er full av lovord etter konserten med Lofoten og Vesterålen Orkesterforening i Lofoten sist helg.

Fra konserten til LVO i helga.  Foto: Morten Eilertsen

Kultur

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO)  hadde søndag konsert med Halvdan Sivertsen i Lofoten kulturhus og prisbelønte Bjørn Sagstad som dirigent. Vel 120 i alle aldre sto på scenen: 65 LVOere, barnekoret Lofoten miniVoices, unge strykere fra Vågan, Hadsel og Sortland kulturskoler samt Ensemble Blå. Nær 500 publikummere overvar konserten. Søndag mottok LVO følgende mail fra dirigenten med overskriften TAKK!:

– Takk igjen. Dere har gjort et varig inntrykk. Både musikalsk og organisatorisk. Dette ble noe av det fineste jeg har vært med på.Krysser det jeg har for at ting løser seg for dere, at dere får den støtten der skal ha!! Intet mindre. I går hørtes dere ut som en million. Minst. Mange millioner.Skulle gjerne ha fått takket dere mer, dere som var (og er) ansvarlige for de aller minste på konserten også. Tusen takk for meg, skrev dirigenten.

I september skal fremtiden til LVO avgjøres.

– Vi hadde årsmøte 2. mars. Valgkomiteen og jeg anbefalte sterkt at styret fortsetter, og bruker tiden fram til september til å avklare det videre musikalske liv. Det er veldig positivt at kommunen bidrar sterkere, men mye gjenstår for å gi LVO en forutsigbar økonomi som er nødvendig for å overleve, sier styreleder Erik Bugge til Lofotposten.