Julefryd er nøkkelordet når Kammerpikene og Sortland musikkforening inviterer til konsert søndag 16. desember i Sortland kirke. På programmet står de store juleklassikerne, men også stemningsfulle overraskelser og musikalske julehyss. Her får publikum oppleve Sortland musikkforening og Kammerpikene både på sitt beste hver for seg, og i et spenstig samarbeid. Flere fellesarrangementer er spesialskrevet for denne konserten av blant annet Skjalg Bjørstad og Odd Helge Hveding.

Stor stemning

Kammerpikene, med sine sangere fra alle fem Vesterålskommunene, er kjent for å skape stor stemning gjennom sin vokalkvalitet og utradisjonelle bruk av konsertrommet. På denne konserten har de børstet støv av et av gull-numrene fra da de vant i den 18. internasjonale korkonkurransen for advent- og julemusikk i Praha i 2008. For øvrig har både norske og utenlandske julefavoritter fått sin plass på repertoaret. Stykkene representerer ulike epoker og juletradisjoner, men har sin fellesnevner i klanglig skjønnhet og stemningsfulle nyanser, som burde få publikum i den riktige julestemning.

Ulike sjangere

Sortland Musikkforening er et allsidig korps som liker å utfordre og leke seg med ulike sjangere - filmmusikk, klassiske verker, marsjer, musikk fra fjern og nær og av ny og tradisjonell art. I den tradisjonsrike adventstiden beveger korpset seg inn i kjent musikalsk landskap hvor publikum vil få høre lekende toner fra blant annet «Disneys jul» og flere kjente og kjære klassiske julemelodier.

Kammerpikene og Sortland Musikkforening, med sine dirigenter Synne Meland og Håkon Kristiansen, håper med dette å bringe deg inn i en god og varm adventsstemning denne søndagen.