Bak fra venstre: Marius Hansen, Theophil Schurack, Karoline Olsen og Eivind Sundbø. Foran sitter Sandra Mari Lund og Ragnhild Sofie Hansdottir Solbakken. Foto: Knut Ivar Aarstein

Tredjeklassingene ved musikklinja på Sortland videregående skole jobber for tiden med faget produksjonsledelse. I faget inngår et vidt spekter av utfordringer for elevene.

- I faget som vi nå holder på med inngår det både regnskap, arrangement, promotering – i tillegg altså til konserten vi holder, forklarer Eivind Sundbø (20). Sammen med seg i den ene av rockebrakkene på Sortland har han i det VOL er på besøk Karoline Olsen (18), Marius Hansen (21), Sandra Mari Lund (19), Ragnhild Sofie Hansdottir Solbakken (19), samt Theophil Schurack (17). Sistnevnte hippe navn forklares med Theos status som utvekslingselev fra Tyskland.

- Dere lovte smakebit på jenterock for å få pressebesøk?

- Ja, men prosjektet vårt handler faktisk også om jenterock. Vi konsentrerer oss om kvinnelige rockeartister, og er i ferd med å øve inn låter gjort kjent av artister som blant andre PJ Harvey, Joan Jett, Blondie og Hole, sier Ragnhild Sofie Hansdottir Solbakken til VOL.

- Og deler av prosjektet vårt handler om å skaffe oppmerksomhet rundt konserten. Vi tror at jenterock fenger, og bruker aviser, Facebook, twitring og blogging til å promotere oss, legger Sandra Mari Lund til.

Seansen avsluttes med en liten seanse for VOL og leserne våre. Se videoen nedenfor: