Sivilarkitekt og fotograf Svein Erik Tøien som har vært bosatt i Nyksund siden 2012 viser separatutstillingen «Surrealistic Nature» i tillegg til et poetisk billedspill med musikk.

Svein Erik har i mange år arbeidet med naturmotiv innenfor fotografi hvor han særlig prøver å synliggjøre det usynlige og magiske i naturen.

Drømmebilder

For vel et år siden tok imidlertid hans arbeid en ny retning i form av fotocollage med et surrealistisk tilsnitt, noe som også ble vist i fjorårets sommerutstilling.

Selv sier Svein Erik Tøien dette om fotoutstillingen:

«Utstillingene både i fjor og i år representerer starten på en reise inn i ukjent terreng - inspirert av en den omtumla situasjon i verden som sterkt utfordrer vår oppfatning av virkeligheten. Jeg benytter kjente elementer fra natur og landskap, og fra vår moderne sivilisasjon, for så å kombinere dem på uventede måter. Kall det drømmebilder eller visjoner, der betrakteren har mulighet å oppdage mange lag av mening, symbolikk og innhold i bildene.»

Årets utstilling i Nyksund er den niende i rekken. Foto: Marie Elisabeth Mjaaland

Keramiker som gjestende kunstner

Sommerens gjestende kunstner er keramiker Ingrid Cimmerbeck. Hun har sin utdannelse fra England og Göteborg, og er bosatt i Bodø hvor hun har hatt keramikkverksted på Rønvik Vel siden 1980.

Ingrid har lett for å fascineres av tilfeldige ting hun finner eller ser, som så blir omsatt til keramiske idéer. Hun uttrykker seg lekfullt og utforskende, og arbeider ofte med serier av objekter hvor hun skaper ulike variasjoner over et tema, ifølge pressemeldingen.

I år ble det trillebårfrakt av kunst gjennom Nyksund på grunn av stengt vei. Foto: Marie Elisabeth Mjaaland

Ingrid Cimmerbeck har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag for både offentlige institusjoner  og private, hatt flere separatutstillinger, og deltatt på mange kollektivutstillinger i inn- og utland.

I 2015 deltok hun på Nyksund ART Gallery's aller første sommerutstilling.

Faste utstillere

Som vanlig deltar også våre faste utstillere på sommerutstillingen:

Gunn Vottestad (maleri og grafikk), Brit Fuglevaag (billedvev), Britt Boutros Ghali (maleri), Eva Vold (keramikk), Anne Ka Munejord (glass), Kjersti Johannessen (glass), Sigrid Szetu (silketekstil) Marit Eik (minigrafikk) og Svetlana Pechnikova (miniskulptur).

Montering av monter for å vise Gunn Vottestad sin grafikk. Kunstutstillingen blir å se i Nyksund frem til 13. august. Foto: Marie Elisabeth Mjaaland

Liv Skrudland som sanger, pedagog, terapeut og kulturarbeider i Vesterålen vil stå for den offisielle åpningen av utstillingen. Utstillingen varer frem til 13. august.

–Liv vil også bidra med et musikalsk innslag under åpningen. Hjertelig velkommen til vår 9. sommerutstilling. Vi gleder oss, skriver Nyksund Art Gallery i ei pressemelding.