Lise Mangseth, Ingebjørg Moe og Elisabeth Johansen beviser dette i "Seikokeboka/ The Coalfish Cookbook" som inneholder nesten 80 varierte oppskrifter med sei som hovedingrediens.

Oppskriftene spenner fra tradisjonelle norske seiretter via smaksrike oppskrifter fra flere land med andre mattradisjoner enn de norske. Her er retter basert på klippfisk og tørrfisk av sei, fra både Brasil og Nigeria, og her er enklere supper og småretter. Et eget kapittel omhandler sei tilberedt i stekeovn eller panne.

Med oppskrifter som "Seibiff med toast, blomkålkrem og løkmarmelade", "Sursyltet sei med advokadomos og soyasirup" og "Sprøstekt sei med eple-chili-agurksalat" avviser boka den historiske myten om sei som kun enkel fattigmannskost. Boka byr videre på interessante fakta om seien og dens historie, seiens opptredener i romaner, folkeviser og lyrikk, og gode tips for oppbevaring og tilberedning av fisken.