OK. Det eksisterer kanskje ingen lang rekke av norske musikkbiografier, hva enten gjelder rock, klassisk eller samtid. Jeg føler meg uansett rimelig sikker på at det definitivt ikke er gitt ut en norsk biografi innen sjangeren - så til de grader selvutleverende, frekk og glitrende velskrevet som musikeren Aslak Hartbergs debutroman.

I boka postulerer han selvsikkert at han skulle bli norges beste bassist, at Klovner i Kamp skulle bli norges største rapband og at Yoga Fire skulle bli det store nye rockbandet. Han skriver at to av tre så langt har slått til - og at Yoga venter på det virkelig store gjennombruddet.

Mon tro om ikke debutboka for Hartbergs del kan regnes som et virkelig gjennombrudd. Det som gjør at boka fenger undertegnede for alvor er at den gir innblikk i valgene som gjør at noen-og tredveåringer ikke automatisk velger minste motstands vei. Debuten til Hartberg viser vei gjennom en lang rekke ustyrtelig morsomme anekdoter, samtidig som han forteller åpent om årelang angstproblematikk, og veien ut av det.

Jeg skal ikke ta på meg noen gjennomgående analyse av boka, men nøye meg med å slå fast følgende. "Fuck you eller penga tilbake!" gjelder...

- For deg som liker å lese.

- For deg som elsker musikk.

- For deg som mener den fulle sannheten ikke bør komme i veien for en god historie.

- For deg som gjerne gir fingeren til begrepet "god smak".