Jon Larsen begynte tidlig å jobbe med bilder og debuterte i 18 års alder som maler med separatutstilling i 1977. Nylig fikk han Oslo Bys Kunstnerpris i 2008. Han har også vært festivalutstiller under SommerMelbu. Selv husker vi hans utstilling tidlig på 90-tallet med alfabetbilder, en blei naturlig nok nysjerrig etter å ha hørt musikken til Hot Club de Norvége.

Det er utvilsomt surrealismen representert ved Salvador Dali som inspirerer. Så har da Jon Larsen med god hjelp av vår første surrealist Rolf Stenersen til å studere Dali og surrealismen i 1978 i Barcelona. Bildene til Jon Larsen er figurative, men drømmeaktige, det er like før det dukker opp Kittelsenske troll bak fjellene, for det er mye fjell i Jon Larsens bilder, kanskje litt som hos de store norske landskapsmalerne. Fjellene er sentrale i likhet med egget. Men Jon Larsens egg er kokte, noen ganger det bare eggeskallet igjen i motsetning til hos Dali hvor det kunne forekomme speilegg. Det har blitt et lekkert praktverk med 170 bilder i farger i nydelig trykk. Ikke mange kan oppvise så usedvanlige evner både i musikk og maler/tegnekunst, men vi bare nevner at den franske komponisten Olivier Messiaen så farger når han hørte klanger.

Nå skriver Jon Larsen selv at det er bildene som er hovedsaken i boka, men en skal ikke unnslå at han også har fått til en vakker og informativ tekst om egen oppvekst og utvikling framover til hvor han står i dag som kunstner både musikalsk og visuelt. Mange i alderen rundt 50 vil sikkert nikke anerkjennende til Jon Larsens utvikling og ungdommelige inspirasjonskilder.

Vi har nevnt at Jon Larsen har rundet 50. Det har det blitt surrealistisk-historisk lydbok av om Hot Club de Norvège sine 30 år på veien, med tittelen Willie Nickersons Egg. Det kommer jubileumsplate med Hot Club, vi har denne nydelige boka Maler i solnedgang og det nærmer seg sterkt turné for Jon Larsen og Hot Club de Norvége. det er fullt mulig å nyte musikken live i Sortland og på Melbu i løpet av de nærmeste dagene.

Jon Larsen gjør ting selv, han har eget plateselskap og har nå gitt ut Maler i solnedgang på eget forlag, Den Gyldne Banan.