- Vi er fristet til å si at den samla aktiviteten kan karakteriseres som «tett oppmot en festival», sier daglig leder Jon Lauvland Pettersen

Begivenhetene denne uka samles i Café Finnmarken. Det legges opp til stemningsfull belysning i salen, og Grillo supplerer med servering til alle arrangementene, skriver Lauvland Pettersen i en pressemelding.

Første ut

Sigrun Loe Sparboe, niese av den kjente Kirsti, er første artist ut. Hun leverer gratiskonsert på torsdags formiddag i regi av Den kulturelle spaserstokken. Hun er for tiden aktuell med sin versjon av «Folk i husan» av Ola Bremnes, og slapp i høst albumet «Uten at du vet det».

Torsdag kveld er det duket for det albumaktuelle ThebandcalledOH!.

- Har du savnet groovy soul på kulturkalenderen, kan du krysse ut det behovet etter denne kvelden. Bandet framstår som en hybrid mellom Jamie Cullum og Stevie Wonder i glansdagene. Albumet, «Stereosoul» kom ut for en drøy uke siden, og har fått flotte anmeldelser, heter det videre i pressemeldingen.

Visepop

Fredag ettermiddag er det tid for et gjensyn med Lønningsbluesen. På scenen finner vi det lokale alibiet for uken, Ida-Catrine Angell.

Senere på kvelden er det hitterværingen Anders Jektvik som står på scenen. En artist som Adresseavisa kaller kjærlighetsbarnet til K.M. Myrland og Leonard Cohen.

- Legger du til Tom Waits som referanse, samt at Åge Aleksandersen er en stor fan, så skjønner du kanskje hvor vi vil. Vi snakker stemningsfull og underfundig visepop med tekster på dialekt, som omhandler alt fra de store spørsmål til de små hverdagslige betraktninger. Vi har stor tro på at Anders vil være en perfekt match til vesterålspublikummet. For øvrig har det norske folk så vidt begynt å bli kjent med Jektvik, som visesangspilleren i Norske talenter på TV2, der han til slutt endte på 2. plass, sier den daglige lederen på Hurtigrutens Hus.

Jektvik gav i 2007 ut albumet «To hjærta». Tittellåten fikk med seg 10 uker på norsktoppen, og ble A-listet på NRK P1. 7. februar i år kom andrealbumet, et album som kan vise til betydelig radiorotasjon på P1. Den siste utgivelsen beskrives av tidligere nevnte trønderavis som mystisk, mytisk, macho, men også humoristisk og leken, samt at Anders er en artist med stor autoritet.

- Vi spår ham ei stor framtid. Velkommen til «tett oppmot en festival-festivalen» i Hurtigrutens Hus, sier Lauvland Pettersen