Charlie Bucktin er en tretten år gammel gutt som bor i gruvebyen Corrigan, Australia. Han er veldig glad i å lese bøker og er skoleflink. Han har en bestevenn som heter Jeffery Lu, og er veldig forelsket i Elizia Wishart. Charlie er redd for insekter og han sitter for det meste på rommet sitt, leser bøker, skriver dikt eller er sammen med Jeffery.

Nærmest hjemløs

Jasper Jones er en femten år gammel gutt som er så å si hjemløs. Moren hans er død og faren bruker tid på alkohol og bryr seg ikke om Jasper. Jasper bor ved en liten innsjø, i et tre, et godt stykke utenfor byen. Han er byens tyv, løgner og en banditt. Når det skjer noe galt, er han den første som får skylda.

En natt, står Jasper Jones utenfor vinduet til Charlie. Han trenger hjelp, noe er fryktelig galt. Han sier ikke hva det er, bare at Charlie må stole på han. Jasper trenger hjelp fra noen, en han vet han kan stole på og som kan hjelpe han. Jasper og Charlie har aldri snakket sammen før, men Jasper vet hvem Charlie er. Charlie sniker seg ut vinduet og er veldig redd for at han skal bli oppdaget. De går et stykke utenfor byen, ganske langt egentlig. De kommer til "hjemmet" til Jasper. Der, i det treet, henger det noe grusomt. Charlie vil ikke se, det synet er så grusomt at han blir kvalm. Charlie skulle ønske han aldri ble med. Han spør Jasper om det er han som har gjort det, nei sier han. Jasper Jones er i tydelig trøbbel. Jasper sier til Charlie at han må stole på han. Ingen må få vite det, ikke engang Jeffery.

Må løse mysteriet

Sammen skal de finne ut av mysteriet. De kan ikke gå til politiet med det, for da tror de at det er Jasper som har gjort det og da blir han satti fengsel. Charlie lærer å være modig, han blir godt kjent med Elizia og han opplever hat,sorg, lykke og sinne.

- Spennende, morsom og trist

Jeg synes at dette er en fantastisk bra bok! Den er spennende, morsom og litt trist innimellom. Boken har helt grei skrift, ikke for stor og heller ikke for liten. Jeg synes det var litt irriterende at Charlie og Jeffery bruker så mange navn på hverandre. Det gjør at det blir vanskelig å vite hvem de snakker om og man blir lett forvirret. Jeg synes den passer for 6. klasse og oppover. Til og med voksne kan lese den ! Når jeg først kom inn i boken, klarte jeg ikke å legge den fra meg.