Debutplaten til engelsk-norske Lucy Swann ”Le Petite Mort” er i salg - og har fått femmere i Dagbladet, Dagsavisen og Aftenposten. Onsdag spiller hun på osloklubben John Dee, et underbruk av Rockefeller.

Lucy Swann var tidligere vokalist i Fountainheads, og musikkprogrammet Lydverket på NRK har erklært at de elsker henne. Da er det ikke til å undres over at Ingvild Østgård fra Stokmarknes er litt stolt over å ha blitt spurt om å varme opp for Lucy Swann. Hvordan skjedde det?

- Det hadde vært diskusjoner om hvem som burde varme opp for henne før hennes konsert, og da var mitt navn blitt nevnt. Så hadde hun hørt meg på MySpace, og blitt overbevist. Nå spiller vi nok noe ulik musikk, men har nok en noe lik oppbyggingen av vår musikk, sier Ingvild Østgård til VOL.

Hun opplyser at hun i bandet sammen med seg har gitarist Alwin Nedrdum - også han fra Stokmarknes, og Lars Even Tørresen på trommer.

- Jeg håper denne spillejobben kan hjelpe oss til å få flere spillejobber, også i Vesterålen, selvsagt. For øvrig kan jeg fortelle at vi holder på med å spille inn en plate. Den er både selvprodusert og selvfinansiert, og noe vi bruker god tid på. Vi har god dugnadsånd, men leter selvsagt etter sponsorer, sier Østgård.

Selv beskriver Ingvild Østgård musikken sin slik:

- I samme landskap som blant annet Joanna Newsom, Joni Mitchell og Feist. Ikke at jeg høres ut som dem, men det handler om å lage musikk med stor bredde og harmonisk variasjon.

Hør Ingvilds musikk på MySpace.

Hør Lucy Swann på MySpace.