Keith Jarrett og Charlie Haden ble forbundet mye med hverandre før, men nå er det 31 år siden Jarretts amerikanske kvartett med Charlie Haden ble oppløst. ”Surviviors Suite” og ”Eyes Of The Heart” er kjære minner fra den tiden.

Begge har siden jobbet på hver sin kant med de amerikanske sangskattene, Haden med sin gruppe Quartet West og Keith Jarrett med sin Standards trio.

”Jasmine” ble spilt inn i løpet av fire dager i 2007 hjemme hos Keith Jarrett, og det er hans første studioalbum siden ”The Melody At Night With You”. Skiven blir nå sluppet rett i etterkant av Jarretts 65 års fødselsdag 8. Mai og da etter tre år med nøye vurderinger av hvilke låter som skulle få være med.

Opptakene er gjort på Jarretts gamle Steinway. Alt spilt inn uten øvinger, kun enkelte gjennomganger av noen akkorder. De har latt båndene ligge å modne og har brukt lang tid å på å velge ut presentabelt materiale fra innspillingen. Jarrett ville ikke ha hippe soloer eller låter spilt på uvanlige måter, ”unevenly played tunes”. Altså ingen overspillinger eller dubber og ingen klipping i taper. Et spørsmål som melder seg er hva vil vi huske albumet for. Og svaret er ingenting, ingen oppfinnsomme improvisasjoner eller slikt, ingen fantastiske instrumentale c-momenter. Det er kun musikken, spilt enklest mulig og med lyden av Charlie Hadens bass om mulig tørrere enn før. Kun vakker neddempet musikk. For så vidt en perle, men av de små.