Den ytterst velformulerte skribenten Morten Strøksnes - med røtter i Hovden i Bø - har levert en reiseskildring som vi anbefaler på det varmeste. Med "Rett vest" får vi en gripende, og helt anderledes skildring av vår "storebror" over havet.

Turen går fra New York via Cape Cod, og deretter vestover i bil selvsagt, i retning Stillehavet. Morten Strøksnes forlater den urbane østkysten, og besøker blant annet Lowell - hvor Jack Kerouac ble voksen. Han besøker også en storby i totalt forfall: Detroit. Stikk i strid med all logikk: Her blir trafikken roligere og roligere etter hvert som han nærmer seg sentrum, på tross av at det er midt i rushtiden. Bykjernen er utbrent, ødelagt, preget av at folk har flyktet fra forfallet.

De fleste byene Strøksnes besøker er preget av nedgangstider, men menneskene han treffer er vennlige, sterke og optimistiske. Og interessant nok skylder alle på seg selv for sine miserer og livskriser.

Det er med andre ord lite klangbunn for å ta de store politiske oppgjør med den amerikanske kapitalismen. Et meget interessant møte med den delen av USA som vi vanligvis ikke møter i film og litteratur. Anbefales varmt.