De nydelige modellene får ofte presentere råvarene, mens de ferdige rettene må stå på egne ben og klare seg uten lekre kvinner. Bildene er dristige i den forstand at kongekrabbens råe, piggete og harde ytre kontrasteres voldsomt ved å settes opp mot blonder og naken jentehud, det samme med et flekket rått og blodig grisehode mot bar kropp. Det blir provoserende tøft. Her er mange nærgående og delikate bilder, og jeg er ikke sikker på om det er mat en får mest lyst på etter å ha bladd i boka. Til slutt tar modellene oppvasken, meget lett antrukket i lag med maskuline muskelmenn.

Fotografen Tom Haga har gjort mye fint arbeid med lyssetting på modellene. Han har også fått til forbausende friske bilder av frukt. Det er nesten så saften pipler frem av arkene. Dermed har vi ikke underslått at foruten sensuelle bilder hovedsakelig av jenter så er her også nydelige bilder av frukt og ferdiglagde retter.

Hva selve maten angår så er her mye engelske faguttrykk som en må sette seg inn i. Om en ikke er spesielt inne på engelske navn på eksotiske og sjeldne frukter blir det fort vanskelig så en ordbok er nesten påkrevd for de fleste av oss dødelige. Sea urchin viser seg å være kråkebolle. Sweet melon with cured fenalår and tarragon broth? Fenalår og melon skjønner vi, men tarragon... Nei, dette er definitivt ikke fesk og potedes. Cucumber ravioli with avocado and apples, trout troe? Det høres deilig ut og ser deilig ut, men er det snakk om ørret rogn?

Kort sagt fra det helt enkle som Milk shake with cammelized popcorn til det kompliserte, og fra forrett til oppvask.