Oda Gihle Hilde (14) og Iselin Kaste Gundersen (17) fra Sortland som unge solister med LVO i 2004. Oda er i dag fast ansatt i Trondheim symfoniorkester og Iselin frilansmusiker i Oslo. Dirigent er Ketil Vangen som også dirigerer konserten på Stokmarknes i oktober. Foto: LVO arkiv

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO) utlyste i vår et tilbud til unge musikere med tilknytning til regionen om å være solist med orkesteret. Det kom inn femten søknader til å delta på denne «Unge talenter» konserten. Av disse har sju fått solisttilbud. Det melder LVO i ei pressemelding.

Stokmarknes og Leknes

Konserten blir på Stokmarknes i midten av oktober. I tillegg kommer innslag med to av solistene på den store åpningen av Meieriet kultursenter på Leknes i slutten av oktober. Dirigent er Ketil Vangen.

En fagkomite av profesjonelle musikere i LVO har vurdert de femten søknadene. Alle måtte sende inn opptak der de spilte stykket de ønsket å være solist i. De som ble tatt ut er: Temmam Al-Taie fra Vestvågøy og Adam Kristian Olsen Enochsson fra Hadsel, begge på trompet. Nina Karlsen fra Harstad på klarinett, Celia Sanchez-Nieves fra Hadsel på fiolin, Emma Mørkved fra Flakstad på bratsj og Hedda R. H. Dyrnes og Pelle Winsjansen, fra Sortland på cello.

Viktig tilbud

Dette konsertprosjektet er et viktig tilbud til unge i regionen. Det er noe helt spesielt å bli akkompagnert av et fulltonig symfoniorkester. Invitasjon er sendt ut gjennom de ni kulturskolene som samarbeider med LVO, samt musikklinja på Sortland vgs. Unge som er under musikkutdanning eller arbeider som musikere rundt i landet, har også fått invitasjon.

Satser på musikk

LVO har gjennom årene arrangert en rekke Unge talenter-konserter. Det har vist seg at mange av de som har fått dette solist-tilbudet, i dag er profesjonelle utøvere i flere av landets orkestre eller arbeider fulltid som frilansere og musikklærere. Produsent for årets talentprosjekt er klarinettisten Mats Iversen Vangen. Også han har «vokst opp» i LVO og er ansatt i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.