Trond radiodebuterte i NRK P1 høsten 2009 med den fengende singelen "Lisa, Lisa (ekspeditrisa)". Det utgjorde en god start for debutalbumet som ble sluppet i januar 2010. Litt utpå sommeren ble også låten "Huston vi har et problem" fra debutalbumet radiolistet. Det er fortsatt uvisst hvorvidt astronauten og andre lengtende som så noe gjenkjennbart i den låta kom seg hjem.

Nytt album Oppfølgeralbumet "Gode sko" ble sluppet 20. januar på den nystartede etiketten Bare Norsk, og er i likhet med førsteutgivelsen produsert og utarbeidet av Trond i tett samarbeid med multikunstner Eirik-Andre Rydningen. Den første singelen "Gråværstur" ble listet på P1 i fjor sommer.

Ole Kristian Wetten (Elvira Nikolaisen/Okawango) har spillt smukk elbass på fire av låtene og Bjørn Enoksen (New Swing Generation) har levert den nødvendige kontrabass på "Yuccapalme". Produsenten Jon-Willy Rydningen har hatt musikalsk ledelse og opptaksansvar for låten "Au", mens folkemusikkbauta Steinar Ofsdal har latt sin fløytesignatur prege balladen "Ingenting er farlig". Einar Thorbjørnsen fra Bodø har spilt syresynth og clavinet på utempolåten "tar det ut" og Harald Markussen fra Harstad har latt sin kule lapsteel-signatur smøre låtene "Vinter" og "Takk".

Tekstmessig er dette et positivt album, med et par blå unntak av kjærlig vemod. En fellesnevner er lengt - uten at det sutres. Her lengtes nemelig etter saker og situasjoner som er høvelig oppnåelig: Sommeren, kjærlige mennesker, kvalitetstid, skjulte potensial i seg selv, drømmesituasjoner og noen helt vanlige skytsengler.

Kommer til Vesterålen Trond tilbyr livlig og god musikkunderholdning kombinert med lystig historiefortelling når han nå er på releaseturne i landsdelen.

I morgen kan du oppleve mannen live på "Stedet" på Myre og på tirsdag står Sortland for tur.

Slik kan Trond Trudvang høres ut live.