Tradisjonen tro var det utdeling av Ildsjelprisen under årets siste kommunestyremøte. Prisen som deles ut hvert år er ment for å synliggjøre den store frivillige innsatsen som enkeltpersoner i Øksnes gjør, i lag og foreninger eller for å fremme kulturlivet.

Juryen, som består av frivilligrådet, har også i år fått inn mange og gode forslag på kandidater til årets ildsjel.

Det ble både latter og applaus da leder av frivilligrådet, Helge Hansen, delte ut prisen under kommunestyremøtet. Ikke minst var det en overrasket prisvinner som hadde blitt lurt opp til rådhuset og ante ingen ting om utmerkelsen.

Juryens begrunnelse

– Årets ildsjel har en solid frivillig CV, men er ikke den som nødvendigvis står i fremste rekke når arrangementer og aktiviteter omtales. Men er derimot en representant for de som alltid gjennomfører, sørger for og følger opp, en av de som får hjulene til å rulle. En ja-person, som alltid bidrar og har et brennende engasjement og stort hjerte for de som av en eller annen grunn står utenfor og trenger ei handsrekning eller to.

Årets ildsjel er opptatt av gode nærmiljø og lokalsamfunn, og er en sentral drivkraft i lokalsamfunnet på Stø. Hun har hatt, og har fortsatt en rekke verv i ulike organisasjoner, men vi vil spesielt trekke fram at hun var med å etablere Blåveisspeiderne i Øksnes KFUK-KFUM for i overkant av ti år siden, og har vært frivillig leder der i alle år, sier juryen om årets prisvinner.