Ting har blitt tilrettelagt og organisert over lang tid, slik at barn og unge kan delta og dyrke sine interesser innen idrett, heter det i en pressemelding fra Mari Elise Nordgård, nestleder i LoVe LAN.

– Men det finnes barn og unge som ikke har tilhørighet i noen typisk form for idrett, men har interesser innen data, gaming og IT. Vi ønsker å nå de datainteresserte i regionen slik at de også skal få mulighet til å møtes og dele en hobby de har til felles, sier hun.

Det er viktig for ungdommene å kunne danne et nettverk som de kan føle seg trygge og bli sett. Derfor er det på tide å komme tilbake sterkere enn noen gang før og tilrettelegge for denne gruppen, mener Nordgård.

LoVe LAN ble første gang arrangert i 2005 og er et veldedig arrangement for ungdommen som søker å engasjere de som ikke naturlig faller inn under noen annen typisk form for organisert idrett, eller har data, gaming og IT som felles interessefelt.

Mange andre aktiviteter

Årets dataparty er satt helgen 24-26. februar i Vesterålshallen på Melbu.

– Arrangementet er arrangert av den ideelle organisasjonen GeeX IL og med seg på laget har de omlag 40 frivillige i LoVe LAN-crewet som er delt inn i vakt, gaming, underholdning, kantine, tech og content, påpeker nestlederen.

Under arrangementet blir det arrangert sceneshow, konkurranser (både spill og fysiske konkurranser) og musikk.

– Forskjellige aktiviteter og god mat spiller en stor rolle for vårt mål om et bra, underholdende, variert og et unikt LAN, fortsetter Nordgård, som sier billettsalget har startet.

– Erfaringsmessig tar salget av forhåndskjøpte billetter seg veldig opp de siste to ukene før arrangementet. Så for å sikre plass gjelder det å kjøpe billetter snarest mulig, oppfordrer LoVe LAN.