Sørbøe fylte sist Møysalen til randen da han sto på samme scene med showet i 2014. Slik gikk det også denne gangen.

Fra Sørbøe kom på scena var publikum klare for han. De flirte rett og slett med en gang han viste trynet sitt og ga seg ikke før han gikk av scena.

Forestillingen «Kaddeva æ sa?» har gått for fulle hus over det ganske land et par år nå og handler om fabulering rundt språk. Sammen med seg på scenen hadde Sørbøe musikerne Tore Nedgård og Stein Medby.

Manuset til krysningen mellom standup, revy og historiefortelling har den erfarne komikeren skrevet selv.

Finurlig

Hvordan kan en gjør språk artig? Jo, med innlevelse, kunnskap og komisk timing. Sørbøe imponerte stort med alt dette i Kulturfabrikken fredag kveld.

Alle som har sett Sørbøe i diverse settinger vet at mannen har komisk talent til fingespissene. Showet han leverte fredag viste også at standup og fortellerkunst er noe han også takler til gangs.

- Viktig

- Dette er noe jeg alltid har hatt veldig lyst til. Det må jeg bare innrømme. Det å stå alene på scenen er mildt sagt en stor utfordring. Skrekkblandet fryd er en passende beskrivelse. Sammen med to fantastiske musikere, Tore Nedgård og Stein Medby, skal jeg fabulere rundt temaet språk. Fordi språk rett og slett er verdens mest betydningsfulle oppfinnelse. Språk gjør oss til mennesker. Det er språk som skiller oss fra alle de andre i dyreriket. Bare spør sauen. Hva var det det første snakkende mennesket sa? Ikke godt å vite. Men det andre var ganske sikkert:“Kaddeva æ sa?”, skrev Sørbøe om forestillingen i forkant.