Boknakaran er tre musikere og historiefortellere med gjennomsnittsalder 60 pluss, Julie er en fremadstormende felespiller på 24. Sammen er de en opplevelse på scenen – og nå også på CD’en ”Kortreist musikk”, med nyskrevne viser og ny-arrangert tradisjonsmusikk fra Nord-Norge.

CD’en ”Kortreist musikk” er spilt inn i Kysten studio i Tromsø, med Jon Marius Aareskjold som produsent. I studio har de hatt med seg multimusikeren Ole-Morten Indigo Lekang, som bidrar på trommer og piano, gitaristen Tore Bruvoll, og perkusjonisten Inge Dulin.

Plata er både en videreføring og fornyelse av boknamusikken, med nye, sterke tekster av Helge Stangnes og Ragnar Olsen, melodier av Olsen og Jan Arvid Johansen, og tradisjonsmusikk i livlige arrangementer med bl.a. irsk tenorbanjo og torader – og naturligvis Julies fele. En spesiell godbit er valsen hun sjøl har komponert, og som rett og slett kalles ’Julies vals’.

Mellom 1994 og 2003 ga Boknakaran ut fem album på sin eget label,’Steinbeat’, og nå er det klart for nummer seks. Nå heter de Boknakaran & Julie, og CD’en har fått tittelen ’Kortreist musikk’.

Boknakaran ble startet i 1992 av fire godt etablerte visesangere og musikere bosatt i Tromsø. De tok navnet fra den nordnorske delikatessen’ boknafesk’ – torsk som har hengt (i) så lenge at den verken er blodfersk eller helt tørr. Bandet er blitt et begrep i de tre nordnorske fylkene etter utallige turneer mellom Bindal og Bugøynes. De har også reist på turneer og festivaler i Sør-Norge og utenlands - i Russland, England, Italia og Danmark.