Det står det i en pressemelding fra Sortland videregående skole om en konsert i Sortland videregående skoles auditorium tirsdag 5. april. Konserten er et samarbeid mellom nyMusikk Nordland og Sortland videregående skole.

Pianoduoen, som består av Joachim Carr og Mathias Halvorsen, skal fylle en hel konsert med yngre og eldre musikk for denne besetningen.

– Mathias Halvorsen er en gammel kjenning på Sortland som medvirket i ensemblet Lights Out som spilte Endetidskvartetten til Messiaen i fjor høst, skriver Sortland vgs i pressemeldingen.

Begge pianistene er aktive kammermusikere og Carr har blant annet deltatt flere ganger ved Lofoten internasjonale kammermusikkfestival.

Ifølge pressemeldingen vil programmet som skal spilles i hovedsak bestå av minimalistisk musikk, en stil der komponisten utforsker musikalske elementer som repeteres og gradvis endres og varieres.

Publikum vil blant annet få høre verket Piano Phase (1968) av Steve Reich og Hallelujah Junction fra 1996 av komponisten John Adams.