– Jeg er ganske sikker på ingen klassiske CD-utgivelser har blitt fulgt av to singelplater fra ett og samme album. Ikke i Norge og knapt nok i det hele tatt, sier Ola Bremnes som gir ut Harstad-musikerens solodebut på sitt selskap Spell Musikk.

Fredag er det duket til både plateslipp og bursdagsfest i storsalen i Harstad kulturhus for Sundquist.

Allerede tidlig i sommer kom den første CD-singelen Elegie med en smakebit fra CD-albumet Reverie som ble sluppet i forbindelse med at Sundquist var Nordland musikkfestukes profil i midten av august. Nå lanseres Tarantella, og blir dermed singelplate nummer to fra albumet.

– Men hvorfor to singel-utgivelser, Bremnes.

– Vi velger å markedsføre denne plata som om det ikke var en klassisk plate. I popverden er det slett ikke uvanlig å slippe både to og tre singler fra ett og samme album. Det gir oss muligheten til å holde interressen oppe for produktet over en lengre periode. Vi håper det vil gi plata den oppmerksomheten den fortjener. I tillegg blir det jo unektelig et vakkert lite sett av de tre platene. Alle tre er prydet av Trym Ivar Bergsmo nydelige naturfoto, sier Bremnes.

En vinner

Og det er ikke bare utenpå disse tre platene er blitt vakre. Hør bare hva Dagsavisens Kjell Hillveg sier om innholdet i sin anmeldelse av albumet:

«La meg si det en gang. Den nye Cd-en er en vinner. Jeg må innrømme at jeg ikke trodde det var mulig å spille så vakkert på en bass. Sundquist synes ikke å noen problemer, verken teknisk eller musikalsk. Han har en dynamisk spennvidde, det mykeste pianissimo jeg har hørt, noen flageoletter som er så rene at det nærmest skjærer i ørene, og den mørke varmen han frembringer i det aller dypeste registret gir lytteren frydefull gåsehud».

Og slik avslutter Hillveg (som for øvrig er både æresspellemann og nyslått ridder av St.Olavs orden tildelt han for hans formidlig av klassisk musikk):

«Det lille plateselskapet ”SPELL”, har gitt oss en unik presentasjon av musikk de fleste av oss har aldri hørt før. Og man skjønner hvorfor flere store musikalske personligheter har kalt Knut Erik Sundquist ”verdens beste kontrabassist”. Det er i alle fall ikke mange som gjør ham dette etter. Vi har verdensnavn som Truls Mørk og Leif Ove Andsnes, men vi har også denne stjernebassisten hjemmeværende i Harstad»

Stolt festarrangør

Ola M. Løkholm er stolt over å huse bursdagsfesten.

– Dette blir en festkveld til ære for en av verdens beste bassister! Så enkelt er det, - og fantastisk blir det! I tillegg til et stort og begeistret publikum, er det mange musikere som har hatt stor glede av Knut Eriks musisering. Vi har invitert kolleger fra inn- og utland til å feire hans 50-årsdag sammen med jubilanten, sier kulturhusdirektør Løkholm.