Dette er første bind i serien "Bortenfor" bøkene, denne boka heter Skyggene. Hovedpersonen i boka er Olivia Dunwoody som er en kreativ jente på 11 år. Med to super matematiske foreldre som ikke har noen spesiell tiltro til henne.

Olivia Dunwoody er vant til å flytte. Til vanlig bor de i små leiligheter med hvite vegger uten noen bilder. Men nå har foreldrene hennes fått en ny jobb, og Olivia liker virkelig ikke det nye huset deres. Det har mange malerier som skremmer Olivia. Hun finner noen briller i et skrin på et av de mange rommene i huset der Fru McMartin bodde før hun ble funnet død i sitt eget hjem.

Olivia finner mange mystiske ting i huset, hun føler at det er noe som holder øye med henne hele tiden. Plutselig finner hun ut at bildene blir levende, og at hun kan gå inn i dem når hun har på brillene hun fant. Katter som Olivia aldri har sett før dukker opp, og de er ikke normale for å si det sånn. Nå har Olivia rotet seg opp i noe som er alt for alvorlig for henne.

Jeg synes det er en kjempespennende bok med noen morsomme setninger her og der. Boken har litt bilder men mest tekst. Boken er vanskelig å legge i fra seg, og jeg gikk selv rundt og tenkte på det jeg hadde lest og hva jeg kanskje kom til å få lese. Den er veldig fantasifull, og du får lese ting du ikke hadde trodd du skulle få lese. Jeg synes denne boken passer for de i alderen 8+.