Dette nydelige stykket musikk har blitt til gjennom et et samarbeidsprosjekt med Kongelige Norske Marines Musikkorps. Da ser vi for oss et digert marsjerende hornorkester, men det funker fint som storband. Allikevel er det Hans Mathisens kvartett og hans utsøkte gitarspill som tar kaka. Gitarspill er det mye av, ytterst smakfullt utført, både akkustisk og elektrisk. Det elektriske spillet ligger tett opptil Pat Mehtenys spillemåte.

Ikke rart i og med at Pat Metheny har farget gitarspillet til jazzgitarister bevist og ubevisst i verden i over 30 år. Storbandarrangementene er ikke av de mest orginale, men det er ikke her vi legger konsentrasjonen når vi lytter, storbandet blir mer en ramme rundt musikken. Storbandet gir variasjon og bidrar til at dette har blitt et fint album med mye forskjellig musikk, hans har til og med klart å legge inn en salme sunget av et kor som sklir fint over i et nydelig partigitarjazz. Hans Mathisen er fra Sandefjord, han er født i 67 og er en av fire jazzmusiserende brødre.

Tidligere

Hans Mathisen er fra Sandefjord, han er født i 67 og er en av fire jazzmusiserende brødre. Tidligere har han laga musikk til filmen Salmer på kjøkkenet. Hans første CD Quiet songs fra 2005 fikk spillemannsprisen. Hans Mathisen underviser også og er leder av Sandefjord Storband. Han har laga musikk til filmen Salmer på kjøkkenet. Hans første CD Quiet songs fra 2005 fikk spillemannsprisen.

Hans Mathisen underviser også og er leder av Sandefjord Storband. Timeless Tales er komponert som bestillingsverk til Festspillene i Vestfold 2009, og det er opptak fra denne konserten i Sandefjord kirke 12.06.2009 vi hører live. Egentlig innholder verket flere tekster av lyrikere som Emily Dickinson og William Wordsworth fremført av Kåre Conradi, men det blir lite av dette på denne livefremførelsen.

Musikere: Olga Konkova ­ piano, Per Mathisen ­ bass, Andreas Bye ­ trommer, Svein Rustad ­ orgel, Marinemusikkens Storband, Sandefjord Kammerkor, Frank Brodahl ­ dirigent.