Tom-Stian Lenningsvik (37) fra Bleikvassli i Hemnes kommune på Helgeland har takket ja til jobben. Han overtar dermed jobben etter Søren Frank, som døde brått i november i fjor.

– Han har god og bred erfaring innen regi, forteller scenekunstleder i Nordland fylkeskommune, Tor-Ove Karlsen til VOL.

Bred erfaring

Lenningsvik har studert drama og teater ved NTNU, samt at han har bachelor som skuespiller fra Høgskolen i Sør-Trøndelag.

– Jeg har vel egentlig jobbet som skuespiller så lenge jeg kan huske, sier Lenningsvik til VOL.

Etter hvert ble han dratt mer mot regi-siden av yrket. Av erfaring trekker han frem en rekke ulike jobber og prosjekter:

– Jeg startet teatergruppe på heimplassen min, der jeg har vært regissør. Ellers har jeg hatt regien i skolesituasjoner, som på eksamensvisning, eller for kor, samt at jeg har jobbet som produsent og prosjektleder for barne- og ungdomsteater i Sandnessjøen, sier han.

– Jeg har nok størst og bredest erfaring med barn og unge. Jeg synes det er fantastisk og utrolig spennende å få jobbe med så ulike grupper og prosjekter. Det er en av de fine tingene med å jobbe med teater, sier Lenningsvik.

Jobber i hele regionen

I Vesterålen skal Lenningsvik blant annet jobbe med Vesterålen teater, samt å bistå kor, skoleprosjekter, korps, revy og andre ting som skal fremføres på en scene. Han skal jobbe i hele regionen.

– Han blir ansatt i Nordland fylkeskommune, men skal ha kontorplass hos regionrådet på Sortland, sier scenekunstleder Karlsen.

Karlsen regner med å ha den nyansatte på plass i månedsskiftet mai/juni.

Selv har ikke Lenningsvik noen tilknytning til Vesterålen, men ser frem til å flytte hit.

– Jeg har hørt bare positive ting, og på bilder jeg har sett ser det veldig bra ut, sier Lenningsvik.

– Har det vi ser etter

Scenekunstleder Tor-Ove Karlsen forteller om en lang og tøff ansettelsesprosess.

– Vi hadde 14 søkere, og fem personer som var inne til intervju. Til slutt landet vi på Lenningsvik, da han har de tingene vi ser etter. Det gjelder utdannelse og erfaring, men også personlig egnethet til jobben. Sceneinstruktøren må være en person som liker å være på farten, treffe mange og nye folk, samt ha evnen til å ha mange prosjekter gående samtidig. Han har alle de tingene, i tillegg til å være faglig sterk, sier Karlsen.