Slik lyder uttalelsen fra Steinar Kjeldsen i Sortland Jazzfestival i forbindelse med at de har booket Bodø Big Band til Sortland Jazzfestival.

- Sortland jazzfestival  er stolte over endelig  å kunne få  Bodø Big Band på besøk . Gjennom 40 år har Bodø big band vært en  svært viktig del av jazzmiljøet i Bodø.   Våren 2016 hyllet bandet Adlib jazzklubb og Sinus gjennom en stor jubileumsproduksjon, som også kommer til Sortland, heter det i ei pressemelding fra festivalen.

Les også: Jazzsamarbeid

Gjenhør

Bandets mangeårige leder Henning Gravrok kommer.Det blir  gjenhør med noen av hans fineste verker med ham selv som solist. Det var Henning Gravrok som tok Bodø Big Bandband til nye høyder på 80 og 90-tallet. Han  satte en standard for hvordan man måtte jobbe for å komme videre, og han er en selvskreven musikalsk gjest på en kveld som dette.

Les også: Gjentar etterjobbjazz-suksess

- Fantastisk formidler

Vokalisten Marit Sandvik fra Harstad kommer. Marit har gjestet bandet med ujevne mellomrom gjennom mer enn 25 år.

- Hun er en fantastisk formidler og en av Norges fremste jazzsangere . Festivalpublikummet på Sortland har hatt mange store opplevelser sammen med Sandvik, og dette kommer til å bli et nytt høydepunkt.

Frode Nymo kommer. Frode er en av de som trådte sine ungdomsjazzsko i Bodø Big Band og senere skulle bli en prisbelønnet jazzsolist av internasjonalt kaliber.  Han er selvsagt invitert når bandet kommer til Sortland

Ivar Antonsen kommer. Fauskes store jazzpianoeksport. Etter unge jazzår i Nordland på 60-tallet flyttet Ivar til Oslo der han raskt ble en del av det gryende miljøet rundt Jan Garbarek, Arild Andersen, Karin Krog og en rekke andre. Senere bodde han nesten 20 år i San Diego, USA, før han heldigvis for oss vendte nesen tilbake til Oslo i 2004 for å jobbe ved Norges Musikkhøgskole.

Open minds

Bodø Big Band skal også spille Tore Johansens nydelige storbandsuite «Open Minds» med tekster av den Nobelprisvinnende forfatteren Tomas Tranströmer.  Til å fremføre disse med bandet er Marit Sandvik åpenbar. Det blir videre musikk av musikalske innflyttere til landsdelen, som Anders Eriksson, Asbjørn Ruud og nylig avdøde Harald Devold, alle komponister og musikere som har satt betydelige spor etter seg i nordnorsk musikkliv gjennom mer enn 20 år.