Det var en gang en gammel snekker som het Gepetto. Han var ganske fattig, og ganske ensom. Nå tenker kanskje dere: Stakkars Gepetto! Men han var ikke ulykkelig. Han skulle bare ønske at han hadde noen å snakke med. Så han lagde en dukke av tre og kalte den Pinocchio. Plutselig en natt våknet dukken til live!

Den velkjente historien om Pinocchio settes nå opp som teaterforestilling av Riksteateret. Mandag kommer de til Hurtigrutens hus.

- Hvis du lurer på om det er nødvendig å gå på skolen, om det er greit å spise godteri hele dagen og være oppe så lenge man vil, om penger gror hvis man graver dem ned og nyttige ting i den duren, er dette forestillingen for deg, sier Riksteateret i en pressemelding,

- Eller hvis du bare tror på feer, liker å snakke med gresshopper og av og til føler deg som en treskalle. Kanskje foreldrene dine trenger å lære seg litt oppdragelse? Da er det bare å lure dem inn!

I rollen som Pinocchios gode hjelper og samvittighet, Gresshoppen, møter du Ivar Nergaard, sist sett på Riksteatret som selveste Doktor Proktor. Gutten med den lange nesen spilles av Hanne Gjerstad Henrichsen.

Regi og manus er ved Teodor Janson. Han jobber som regissør, tekstforfatter og skuespiller og har vært ansvarlig for en rekke humorshow og musikaler, bl. a med suksessforestillingen Peter Pan på Det Norske Teatret i 2007.