Julie Willumsen med Gardar Edvaldson og storband i Bø. Foto: Kulsam

Gjennom samarbeidet Vesterålen kulturutvalg har med Øst-Island ble det i helga gjennomført tre konserter med den unge saksofonisten Gardar Edvaldson som solist. Først ute var en bedriftskonsert i fôrfabrikken BioMar på Myre. Samme kveld var det konsert på Sortland og lørdag storbandskonsert i Bø.

Fiskemel og musikk

Konsertene har bakgrunn i kontakten fôrfabrikken BioMar har med fiskemelfabrikken Eskja på Øst-Island som leverer mel til BioMar. For begge bedriftene har musikk blitt et viktig element i utvikling av kontakten i tillegg til vanlige forretningsmessige forbindelser.

Rytmefôr

Dette er andre gang det arrangeres slike konserter som har fått overskriften Rytmefôr. Bedriftene ønsker også at musikere fra Øst-Island og Vesterålen når et større publikum. I år ville de satse på unge talenter.

Unge talenter

Solisten, saksofonisten Gardar Edvaldson fra Eskifjord er 19 år og studerer jazz i Reykjavik. På BioMar spilte han sammen med gitaristen Håkon Paulsen fra Øksnes. På Sortland var han solist med Steinar Kjeldsens kvartett og i Bø med Vesterålen storband. Spesielt gledet publikum seg over samspillet med dyktige sangartist, Julie Willumsen fra Bø.

Hugo til Island

I juni følges Rytmefôr opp. Da drar fiolinisten Hugo Hilde fra Sortland til Island for å spille på fiskemelfabrikken og ha tilsvarende konserter lokalt.