Det var lange køer utenfor Kulturfabrikken før Hanne Kroghs konsert "Ta meg til havet", fremført med De Tre Tenorer og Sortlands egne korister i Eidsfjord Blandakor.

– Vi var tidlig ute  med å kjøpe billetter for dette ville vi få med oss, sier Kisela Berntsen som var på konserten sammen med mannen sin Johan Berntsen.

Tenorene lokket

– Jeg gleder meg nok mest til å høre De Tre Tenorer. De synger veldig godt, og jeg er glad i klassisk musikk, sier Kisela.

Også Greta og Maria Slettebakken fortalte at tenorene lokket mandag kveld.

– I tillegg har konserten fått veldig gode anmeldelser, og når det er en god konsert i dette flotte, nye kulturhuset må vi jo nesten bruke sjansen og gå, sier Greta.

Datteren Maria fikk sitt første møte både med Krogh og Møysalen mandag kveld.

– Jeg kjenner egentlig ikke så godt til denne musikken, men det er artig å prøve noe nytt, sier hun.

Konsert i tåkelandet

Etter publikums respons underveis i konserten var det trolig et godt første møte for Slettebakken. Fra en scene innhyllet i scenerøyk tok Krogh med seg publikum, ut fra tåkelandet, gjennom den norske sjøfartshistorien, som gradvis gikk over i hennes egen families historie. Historier om kjærlighet, savn, skam og mot ble vevd sammen med musikalske innslag, fra Vamps "Tir n'a noir" til den litt mer ukjente sjøfartssangen "O sole mio".

Sjøsprøyt og magetrommer

Både musikken og historiene lot til å falle i smak hos sortlandspublikummet. Et av høydepunktene var, etter latteren å dømme, da de tre tenorenes opera ble rytmesatt av musikernes tromming på egne mager.