Fittekvote er skrevet av Axel Hellstenius og Morten Skårdal, boka ble vinner av Uprisen – årets ungdomsbok 2011. Det er ungdom selv som står for kåringen av Uprisen.

På befalsskole

Victoria Jeanette Bakke er pen, slank og har nettopp fylt tjue år. Hun er frisør, før hun bestemmer seg før å søke inn på befalsskole. Hun er ei snill jente, og hun er glad for at hun kom inn på befalsskolen. Victoria ønsker at forholdet mellom henne og Christian skal bli som det var før.

Victoria er redd når noen skriker eller roper høyt til henne, etter at faren hennes var voldelig mot henne da hun var liten. Hun vil gjerne få godkjent eksamen på befalsskolen.

Kvinne i forsvaret

Christian Tårnåsen er kjæresten til Victoria. Han er høy og kjekk. Christian skal også begynne på befalsskole.

Handlingen skjer i nåtiden på Rena leir. Vi følger Victoria gjennom gleder og skuffelser på Rena leir. Forfatterne tar opp hvordan det er å være kvinne i forsvaret. Jeg ble litt overrasket over at det ble slutt Victoria og Christian.

Levende språk

Jeg synes boken var veldig bra. Språket i boken er «tøft», det er mye banning. Teksten inneholder mange fine detaljer. Slutten var en av de bedre jeg har lest, den er både spennende og dramatisk. Boken passer godt for ungdom, men jeg vil også anbefale den til andre.