Thale Korgtoft legger i juni ut på turne, der reisen går til Røkland, Beiarn, Mørsvikbotn, Andøya, Ågskardet i Meløy og Bolga. Turneen er støttet av Nordland fylkeskommune.

Krogtoft skriver musikk i et visepop-landskap, med improvisasjoner og jazz-elementer. Låtene spenner fra alvor til humoristisk lekenhet, ifølge ei pressemelding.

Ny låt etter viseverksted

I mai holdt de to et viseverksted for seg selv i et gammelt nordlandshus i Meløy, og tre nye låter kom til, som for første gang skal framføres på denne turneen.

I april slapp de låta «Prisdropp». Der kommer flere låter i løpet av våren.

Konsertene er intime, Mikal spiller gitar, Thale piano, og begge synger. For å gjøre lydbildet fyldigere, behandler de lyden digitalt.

Thale Krogtoft er frilans sanger, låtskriver og impro-skuespiller fra Bodø. Hun har gitt ut åtte singler de siste årene, og det vil som nevnt komme flere i 2023. Hun skriver på en musikal for tiden. Og er med i Davvi - Senter for scenekunst - sitt talentprogram Uredd.

Mikal Reinvik er en multi-instrumentalist, frilans musiker og musikkprodusent med base i Bodø. Han har produsert musikk og spilt sammen med artister som Elsk, Trond Skarheim og Ann-Iren Hansen, ifølge pressemeldinga.

Krogtoft og Reinvik har jobbet sammen med ulike prosjekter siden 2008. Reinvik har produsert brorparten av Krogtofts musikkutgivelser.