- Det var egentlig helt sykt. Vi satt oppe til tolv 14. juni og gikk inn for å se at den lå der. Å søke opp bandnavnet på Spotify, Tidal, Amazon Music og Apple Music for første gang og få treff var en helt spesell opplevelse for oss, sier vokalist i bandet, Marianne M. Hansen.

Hør albumet på Spotify her

Din Freundin har spilt konserter i Vesterålen i flere år og er for mange velkjente, men først nå kan en få musikken deres enten streamet eller kjøpt digitalt.

Bandet består av Hansen, Øystein Bjørstad Lindbeck, Wanja Helen Pettersen, Kristina R. Johnsen og Tom Meier. Det ble stiftet i 2009, men først nå, seks år etter slipper de sin første studioinnspilling.

Les også: Vakkert og melankolsk fra Din Freundin

Første gang i studio

EP'en "Time is slowing down" ble spilt inn på Julie Willumsen sitt plateselskap, Grandma's Records i august i 2015. 25. juni i år ble EP'en sluppet med en slippfest i Blåboksen på Sortland og 15. juli kom den altså ut digitalt.

- Alt vi har gitt ut tidligere er liveinnspillinger vi har lagt ut på Youtube for eksempel. Så det å få muligheten til å få ut musikken vår på denne måten er noe som er fantastisk for oss. Det å få lov å spille inn musikken vår i studio var også noe som var en fin opplevelse for oss og som ga mersmak, sier Hansen.

Gamle låter

De fire låtene på EP'en er "10 000 Leagues", "Bridge of Japan", "Trouble" og "Kali". Alle låtene er skrevet for noen år siden.

- De er "gamle" låter som vi følte vi måtte få spilt inn for å gjøre oss ferdig med før vi begynte på nye låter, sier Hansen som sammen med bandet nå planlegger veien videre.

- Vi håper å øve og skrive mye fremover og kanskje neste sommer så kan vi komme oss på turné i Vesterålen og kanskje også andre plasser. Så håper vi på å få muligheten til å gå i studio snart igen, for det var en prosess vi trivdes veldig med, sier hun.