Det melder Reginedagan i en pressemelding.

Koret består av omtrent 45 gutter i alderen 8 til 18 år. De feirer i år sitt 30-årsjubileum med en konsert-turné i Norge.

På vei nordover

Målet deres er å komme seg til Nordkapp, og Reginedagan er et av stoppene på veien.

– Koret består altså utelukkende av gutter; som gjennom sin deltakelse i koret får utvikle sitt potensiale gjennom krevende, musikalske øvinger. De øver to ganger i uka, og opptrer jevnlig med konserter i Frankrike, og ved å turnère i utlandet, sier Chanette Bang Pedersen i Reginedagan i en epost.

Repertoaret spenner fra klassisk musikk, til gospel-sanger. Koret har sunget store mesterverk med orkester; som f.eks Mozarts «Krønungsmesse», Faurès' «Requiem», Carpentiers «Te Deum» og også svingende og rytmiske stykker fulle av lovsang.

Vil bo privat

Koret søker nå etter vertsfamilier som vil åpne dørene for to netter. Inkludert reiseledere teller koret omtrent 50 personer.

– Vi håper å kunne vise frem Bø på sitt aller beste, både ved å tilby morsomme aktiviteter under Reginedagan, og ved å oppfylle deres ønske om overnatting, sier Bang Pedersen.

– For oss i Bø Kunst- og kulturkomitè er det viktig å være tidlig ute med planleggingen, og vi går derfor ut i media, med håp om at Bøfjæringer nok en gang skal vise seg som gjestfrie og engasjerte.