Norsk rocks historie tar for seg norsk rock fra "Rocke-Pelle" på 50-tallet til og med Madrugadas sorti i 2008. Boken er skrevet av de tre norske musikkjournalistene Per Kristian Olsen, Asbjørn Bakke og Sigrid Hvidsten. Det er en helt klart tabloidisert fremstilling. Det gjør imidlertid svært lite for leservennligheten, selv om vi regner med at feinschmeckerne finner både faktafeil og høyst diskuterbare fremstillinger.

Jeg registrerer blant annet at Stokmarknes-bandet Zoo, som solgte fire gullplater på rad(!) knapt er nevnt i boka, og at samme boka kanskje virker noe "hovedstadsnær". Bokprosjektetet er imidlertid svært lekkert innpakket, og jeg må tilstå at det har vært timer med herlig lesning i jula.

Det er gjort grep med faktabokser om enkelte av artistene, og det fungerer svært godt for denne leseren. Det kunne imidlertid ha vært artig med noen intervjuer med bakmennene som er nevnt. Det kunne også vært artig å få servert noen umusikalske anekdoter. De finnes, men kunne altså vært flere.

Konklusjonen er at dette nok ikke vil kunne regnes som noe leksikon eller rockehistorisk norsk "bibel". Men som underholdende og informativ lesning for den jevne musikkonsument, med over snittet interesse for bakgrunn, så fungerer altså boken glimrende. Anbefales!