Lasse Marhaug er en av Norges mest profilerte og aktive utøvere og komponister innen elektronisk musikk.

I over 30 år har han jobbet med en rekke ulike formater, teknikker og medier; Deriblant konserter, plateutgivelser, lyd/video-installasjoner, samt komponert musikk for teater, dans og film. Marhaug har spilt hundrevis av konserter på alle kontinenter, gitt ut over hundre album og samarbeidet med en rekke artister i både inn- og utland, ifølge ei pressemelding.

Den siste tiden har Marhaug bodd på Sortland etter å ha hatt Oslo som base i en årrekke.

Viser bredden i uttrykket

I høst skal han i regi av nyMusikk gjøre en turne i Nord-Norge med et nytt verk for live elektronikk. Konsertene fremføres i en intim og uformell setting hvor Marhaug spiller midt i rommet på et kvadrofonisk høytaleroppsett med publikum rundt seg.

– Verket er den første musikken Marhaug har komponert siden han flyttet tilbake til Nord-Norge, og den viser bredden i uttrykket hans, skriver styreleder i nyMusikk Nordland, Jan Olav Krokmoen i ei pressemelding.

Musikken består av flere lag med ulike lydelementer, ofte med kontrasterende kvaliteter som gir dybde og dynamikk i lydbildet. Konserten med Marhaug spilles førstkommende torsdag på Kvitbrygga.

– Musikken bygges sakte opp, med brudd og vendinger som skaper et abstrakt narrativt aspekt, som en film uten bilder. Marhaug sier selv at det ikke er noen fasit på hvordan musikken hans skal oppleves, at det er meningen at publikum skal ha sin egen tolkning av materialet, skriver Krokmoen.