- Mest for jenter, tror Vida Mikalsen om Marlena Evensen-bøkene. "Catfight", heter den trede i serien.

Marlena Evensen – Catfight er den tredje (og kanskje siste) boka i serien om Marlena Evensen. Marlena Evensen er som ganske mange andre jenter guttegærn, og det er det denne boken handler for det meste om.

Hun bor hos moren og faren annen hver uke fordi forelderen er skilt. Moren til Marlena elsker tv serien ”Days of our Lifes” og Marlena har blitt oppkalt etter hovedpersonen i serien ”Marlena Evans ”. Marlena har i alle de tre bøkene prøvd og få seg en kjæreste uten å lykkes.

Vil ha kjæreste

I løpet av det tre bøkene blir vi også kjent med Minda, Emma og Po ( Po er en forkortelse for Per-Olav ) som alle er bestevenner av Marlena. Po er den eneste gutten som kjenner Marlena inn og ut, men i denne boka blir Po sammen med Tonje. Han har ikke lengre tid til og være sammen med Marlena. Da Marlena finner ut dette går det opp får henne at hun egentlig er forelsket i Po.

Om å være forelsket

Nå vil hun ha Po tilbake. Å få Po tilbake er lettere sagt en gjort. Marlena, Minda og Emma prøver alt får å få Po til å innse at det er Marlena og ikke Tonje Po skal være sammen med. Jentene prøver blant annet å flaue ut Tonje uten og lykkes. Tonje fikk egentlig bare mer oppmerksomhet i stedet for å flaue henne ut. De prøver også og gjøre Po sjalu ved at Marlena går ut på date med en hun nesten har vært kjæreste med, Axel. Jentene lyktes heller ikke med dette forsøket.

Men en ting skjedde, Marlena blir forelsket i Axel igjen.

Slik holder altså Marlena på resten av boka. Enten blir det Po, den dustete men veldig snille bestevennen, eller den dødskjekke tiendeklassingen Axel. Boka er veldig jentete siden den først og fremst handler om en jente, men også fordi det handler om forelskelser og intriger. Noe som de fleste gutter ikke liker å lese om.

Trolig jentebok

Så boka er først og fremst egnet for jenter.

Boka kan kanskje virke litt barnslig fordi handlinga kan virke kjedelig og standard. Men jeg tror at mange kan kjenne seg igjen i det som skjer i hvert fall i de forskjellige tankene som Marlena har gjennom boka. En ting som også er litt morsomt med boka, er at det er bilder i den. Dette virker kanskje litt teit, men jeg personlig syntes det var gøy. Jeg håpet på at det skulle være et bilde på neste side.

Boka passer best for jenter mellom 12-15 år. Boka er lett lest og generelt en veldig bra bok selv. Les den heller så forstår du bedre.

Forfatteren av boka er Ingunn Aamodt. Aamodt er fra Honningsvåg og har blant annet skrevet bøkene om Pulverheksa, som er kjente norske barnebøker.

Prisbelønnet forfatter

Hun skriver bare barn- og ungdomsbøker. Sjangermessig skriver hun fantasy, grøssere, faktabøker, romaner og billedbøker. Og har til samme siden 1998 gitt ut 31 bøker. Hun er utdannet lærer i kunst og håndverk og er illustratør. Hun har også tegnet alle bildene i bøkene selv. Aamodt har også vunnet priser for sitt forfatterskap.