Boka er skrevet under mottoet litteratur skal leses, men kan også spises. Inge Fagerbakk tar med leseren på vandring i forfatterskapet, og underveis deler vi bordets store og små gleder med utvalgte figurer fra Hamsuns persongalleri.=20 Dyktige kokker fra sør og nord, øst og vest har bidratt med både gamle og nye oppskrifter.

Boka er ment å inspirere til glade matstunder og ikke minst, til nylesning og nybruk av Knut Hamsuns tekster. Det er første gang forfatterskapet er lest med denne innfallsvinkelen.

Inge Fagerbakk (1948), tidligere lærer og kultursjef, arbeider som lektor i nordiske språk ved Vasa Universitet i Finland, hvor han har bodd siden 1992. Fagerbakk har lest Hamsun i snart 40 år, og undervist om ham i 15. Han har en MA i nordiske språk om fortellehandlingen i Knut Hamsuns roman Sværmere. Ved siden av undervisningen arbeider

han med sin doktorgradsavhandling med tema ”Film, fascinasjon og andre f-ord i klasserommet.” Hamsunkokeboka er hans første bok.

Knut Hamsun (1859 – 1952) er av mange lesere verden over regnet som vår største forfatter noensinnne. Han er oversatt til en rekke språk, og leses med begeistring av såvel gamle som stadig nye lesere. Hvert år publiseres nye tekster om både forfatter og forfatterskap, mangfoldige bidrag til en allerede overveldende rikholdig kunnskapsbank om Hamsun og hans litterære univers. Hamsunkokeboka viser en helt ny måte å lese tekstene.